Belépés
Borjúhús mézes mártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony ka...
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Joghurtos-túrós meggykrém
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün...
Lilahagymás kocsonya
Hozzávalók:

40 dkg lilahagyma, 5 dl félédes vörösbor, 2 ek. méz, só, őrölt fehér bors, 1 ágacska friss kakukkfű, 2 ek. olaj, 2 csapott kiskanál zselatinpor, 20 dkg brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.

Elkészítése:

A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. B...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Málnahabos képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n...
Nektarinos-habos csokoládépudi
Hozzávalók (4 személyre):

1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel....
Gyümölcstorta másképp
Hozzávalók:
1 zacskó háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény ...
INDONÉZ SAJTMÁRTÁS
...

Végy hozzá
2,5 dl tejszínt,
3 dkg krémsajtot és
1 kávéskanál
curryt.

A krémsajtot keverd habosra, add hozzá a curryt, majd
apránként forgasd bele a tejszínt. (A curryt helyettesítheted
más illatos fűszerrel is, például fahéjjal, szerecsendióval,
vagy csípős pirospaprikával. ...
Hollandi mártás
...
Hozzávalók:
12 db tojássárgája,
3 dl tejszín,
45 dkg vaj,
3 dkg só,
0,5 dkg Cayenne-i bors,
1 db citrom.

A hollandi mártás tejszínből, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk. Vajat olvasztunk, tetejéről az írót eltávolítjuk,...
Francia csokikrém 2 személyre
Hozzávalók:

20 dkg étcsoki (minél sötétebb, annál jobb, pl 72%-os)
2 evőkanál tejszín (nem baj, ha kicsit többet teszünk bele)
1-2 zacskó vaníliás cukor
4 db tojás.

Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztom, hozzáadom a tejszínt, majd leveszem a tűzről. Közben a tojásokat szétválsztom, és a tejszínes csokiba beleteszem a tojássárgá...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Bajor csokis körtetorta
HOZZÁVALÓK:

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉ...
Citromkrém
HOZZÁVALÓK:

4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper

A díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe...
Citromos sütemény
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
1 kávéskanál élesztő
4 dkg cukrozott gyümölcs
2 citrom
8 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
4 tojás
vaj
8 cukrozott cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A ...
Epres rizskrém
Hozzávalók:

5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 csapott evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl eperszörp, 25 dkg eper megmosva, lecsumázva, negyedekbe vágva, 2 dl tejszín kemény habbá verve.

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forr...
Borsos marhaszelet
Hozzávalók:

1 kg hátszín, 1 evőkanál őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1,2 dl vörösbor, 22,5 dkg gyűjtött és termesztett gomba vegyesen (például: sárga rókagomba, vargánya, barna tinóru) megtisztítva és szeletelve, fél gerezd fokhagyma zúzva, 3 dl marhahúsleves, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.

El...
Zöld almás csavart torta
Hozzávalók 12 szelethez:

4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.

1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot...
1 2 3 ........293 294 ....440 441 ....586 587 588 
Címkék: INDONÉZ SAJTMÁRTÁS, citromot vékony, forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, üveg kimagozott, csipet őrölt, zselatint beáztatjuk, meggyet levével, hagymát vastagabb, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, összes lisztet, pudingport simára, teljes mennyiségből, joghurtokat összemelegítjük, kapcsos tortaformát, tejszínt kemény, krémsajtot keverd, curryt helyettesítheted, hollandi mártás, írót eltávolítjuk, tojásokat szétválsztom, tejszínes csokiba, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, élesztőhöz szitáljuk, cukrozott gyümölcsöket, citrom héját, levét kinyomjuk, tejet felforraljuk, cukorral édesítjük, rizsliszttel simára, csokor citromfű, díszítéshez párolt, tojásokat szétválasztjuk, felszolgálhatjuk, helyettesítheted, csokoládéspuding, pirospaprikával, zsemlemorzsával, megfonnyasztjuk, csokoládéforgác, szerecsendióval,
© 2013 TVN.HU Kft.