|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.
Elkészítése: A citromot vékony ka... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma, 5 dl félédes vörösbor, 2 ek. méz, só, őrölt fehér bors, 1 ágacska friss kakukkfű, 2 ek. olaj, 2 csapott kiskanál zselatinpor, 20 dkg brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.
Elkészítése:
A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. B... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.
1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 zacskó háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).
Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy hozzá
2,5 dl tejszínt,
3 dkg krémsajtot és
1 kávéskanál
curryt.
A krémsajtot keverd habosra, add hozzá a curryt, majd
apránként forgasd bele a tejszínt. (A curryt helyettesítheted
más illatos fűszerrel is, például fahéjjal, szerecsendióval,
vagy csípős pirospaprikával. ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
12 db tojássárgája,
3 dl tejszín,
45 dkg vaj,
3 dkg só,
0,5 dkg Cayenne-i bors,
1 db citrom.
A hollandi mártás tejszínből, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk. Vajat olvasztunk, tetejéről az írót eltávolítjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (minél sötétebb, annál jobb, pl 72%-os)
2 evőkanál tejszín (nem baj, ha kicsit többet teszünk bele)
1-2 zacskó vaníliás cukor
4 db tojás.
Elkészítés:
A csokit gőz fölött felolvasztom, hozzáadom a tejszínt, majd leveszem a tűzről. Közben a tojásokat szétválsztom, és a tejszínes csokiba beleteszem a tojássárgá... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék
ELKÉ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper
A díszítéshez
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
1 kávéskanál élesztő
4 dkg cukrozott gyümölcs
2 citrom
8 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
4 tojás
vaj
8 cukrozott cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 csapott evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl eperszörp, 25 dkg eper megmosva, lecsumázva, negyedekbe vágva, 2 dl tejszín kemény habbá verve.
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forr... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg hátszín, 1 evőkanál őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1,2 dl vörösbor, 22,5 dkg gyűjtött és termesztett gomba vegyesen (például: sárga rókagomba, vargánya, barna tinóru) megtisztítva és szeletelve, fél gerezd fokhagyma zúzva, 3 dl marhahúsleves, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.
El... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 12 szelethez:
4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.
1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot... |
|
|
|
|
|